НОВИНИ

Застреляха Алексей Петров

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
13:13, 16.08.2023 (обновена)
37902
Чете се за: 04:20 мин.
У нас
Слушай новината

Застреляха известния бизнесмен Алексей Петров.

Стрелбата е станала днес около обяд, докато Петров е бил на редовната си седмична разходка със своя позната жена. По неофициална информация стрелецът е носел камуфлажни дрехи и се е придвижвал на велосипед, стрелял е по Петров с пушка с оптичен мерник.

Разследващите нито потвърждават, нито отричат информацията за използваното оръжие. Казват, че са необходими множество експертизи. Това е третият опит за покушение срещу Петров, който завърши фатално. Другите два опита за убийството му бяха през 2002 и 2015 г.

Вижте още подробности в извънредната емисия новини

"Пирогов": Жената, пострадала при стрелбата срещу Алексей Петров, ще бъде оперирана

Още преди обяд заедно със своя позната и охрана от трима души Алексей Петров е тръгнал на обичайната си разходка из Витоша, над Драгалевци. Бившата барета е бил придружаван от охрана от трима души. Според
наши източници изстрелите по Петров са произведени малко след навлизането в гориста пътека от мъж, облечен в камуфлажни дрехи и придвижващ се с велосипед.

"Господин Петров е имал тук обичаен маршрут на разходка с негова позната, с охрана е бил. Проучваме маршрута на движение. С трима души охрана е бил", заяви Петър Тодоров - главен секретар на МВР.

"Стрелбата е станала в гориста местност близо до пътека. В момента целият ресурс на СДВР е мобилизиран в извършване на процесуално-следствени действия, заградителни мероприятия и установяване на евентуални извършители на престъплението", заяви Любомир Николов - директор на СДВР.

"В момента се провеждат действия - оглед на местопроизшествието, оглед на трупа. Разпитват се свидетели - имам предвид охраната на пострадалото лице и жената, която го е придружавала, в момента е в "Пирогов", заяви Илиана Кирилова - градски прокурор.

Първоначално полицията отцепи огромен периметър около мястото на убийството. Дори живеещите в горната част на "Драгалевци" не можеха да стигнат до домовете си, а тези, които са в планината, слизаха, след като се записваха данните им.

"Над 130 убийства имаше, не знам дали знаете, на територията на София - разследвали сме много, разкрили сме много", заяви Бойко Найденов.

Според бившия шеф на следствието и бивш заместник главен прокурор убийството на Алексей Петров е знаково.

"Ако имаше правосъдие, може би нямаше да се стигне дотук. Ако той беше извършил престъпление, както предполагахме, както имаше обвинения и работеше правосъдната система, може би щеше резултата да е друг", заяви Бойко Найденов.

Найденов припомни, че Алексей Петров е бил разследван и предаден на съд.

"Ние разследвахме, ако си спомняте имаше едно дело, което беше доста известно - "Октопод" мисля, че го кръстиха медиите. Той беше задържан, имаше обвинения. Аз след това напуснах", заяви Найденов.

Снимки: Десислава Кулелиева

Срещу Алексей Петров досега имаше два атентата. За втория беше осъден украинецът Роман Логвиненко, но през май Софийският апелативен съд го освободи предсрочно от затвора.

Алексей Петров е бил с охрана при убийството си, заявиха властите

Кой е убитият бизнесмен Алексей Петров?

Вижте още подробности тук

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марица Пловдив стартира с подготовката за новия сезон
Марица Пловдив стартира с подготовката за новия сезон
Италия потегли успешно на Евроволей 2023 за жени
Италия потегли успешно на Евроволей 2023 за жени