НОВИНИ

Затопляне и слънчево време в следобедните часове

затопляне слънчево време следобедните часове
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 22.01.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Сутринта в низините и котловините ще бъде мъгливо, но след обяд видимостта ще се подобрява и в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Минималните температурите днес ще са между минус 8° и минус 3°, малко по-ниски в котловините от Западна България, а максималните - от 0° до 5°, в София - около 3°.

Мъгливо ще бъде сутринта и по южното крайбрежие, но след обяд над по-голямата част от Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 5°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, в комбинация с умерен североизточен вятър, който до вечерта ще отслабне и ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

Във вторник минималните температури още малко ще се понижат, докато максималните ще останат без съществена промяна. С изключение на сряда, през повечето дни до края на работната седмица ще бъде много ветровито. Повече слънчеви часове ще има в сряда, а слаби валежи от дъжд, в планините - от сняг, се очакват в петък.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грипна епидемия в Пловдив и Габрово
Грипна епидемия в Пловдив и Габрово
Картографираха най-големия дълбоководен коралов риф
Картографираха най-големия дълбоководен коралов риф