НОВИНИ

Жълт код за валежи в Западна България

жълт код валежи западна българия
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 18.07.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Днес в Западна България ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност, като ще има валежи, придружени от гръмотевици. Обявено е и предупреждение – Жълт код в 8 области в западната част на страната, като на места количествата дъжд ще достигнат до 40 л/кв.м.

В централните и източни райони от страната ще е предимно слънчево, там и дневните стойности ще са по-високи. Максималните температури – от 20°-25° в западните райони, до 32° на места в Централна и Източна България. Вятърът ще се усили и ще бъде умерен, в Западна България ще е от северозапад, в Централна и Източна от североизток.

На морския бряг ще е предимно слънчево с максимални температури между 27° и 29°. Температурата на морската вода е около 24°-26°. Вълнението в повечето райони ще е 2-3 бала.

В планините от Западна България ще бъде облачно и с валежи, придружени от гръмотевици. Предимно слънчево ще се задържи в масивите на изток. Максимални температури в курортите – от 13° до 21°. По върховете до около 6°-7°. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части временно силен южен вятър.

В неделя в западната половина от страната на места отново ще има краткотрайни валежи, придружени и от гръмотевици, там ще бъде и малко по-хладно от обичайното. В източната половина ще преобладава слънчево време, с температури около и над 30°.

В понеделник в Централна и Източна България все още са възможни валежи, а във вторник и сряда ще има повече слънчеви часове, като вероятността за валежи ще малка. Температурите ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
298 случая на Covid-19 при 4884 теста
298 случая на Covid-19 при 4884 теста
Крум Зарков: Търпението вече е изчерпано
Крум Зарков: Търпението вече е изчерпано