НОВИНИ

Жестовият превод ще бъде в емисията "По света и у нас" в 18 часа

жестовият превод емисията света нас часа
bnt avatar logo
от БНТ
13:57, 04.09.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Във връзка с новата програмна схема на БНТ 1, която стартира от 8 септември тази година, телевизията продължава многогодишната традиция да излъчва новини за хората със слухов дефицит.

Жестовият превод ще бъде в емисията "По света и у нас" в 18 часа, а не както по старата програмна схема в 16 часа. Така нашите зрители с тази нужда ще получават по-пълна информация и то във времето на една от най-гледаните новинарски емисии на БНТ.

Ние искаме да им предоставим възможността да видят цялата информационна картина на деня преди централните емисии както на БНТ, така и на другите телевизии и затова преместваме жестовия превод във нов часови пояс.

Специализираното предаване за хора с увреден слух "Светът на жестовете" ще се излъчва с нов час - всеки петък от 16.30 ч.

Българската национална телевизия е с традиции в този превод. Надя Мирчева - автор на предаването "Светът на жестовете" по националната телевизия, помага на близо 200 хиляди зрители да разбират новините. В ефира на Сутрешния блок на БНТ тя каза:

"Българската национална телевизия винаги е предоставяла жестов превод за нечуващите зрители. Още преди брифингите на Националния оперативен щаб осигурявахме такъв на емисията в 16:00 часа. Това ще продължи и след края на епидемиологичната ситуация. Ще има жестов превод, нека зрителите да са спокойни!"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лоши новини! Капитанът на България пропуска гостуването в Кардиф
Лоши новини! Капитанът на България пропуска гостуването в Кардиф
Четирима са задържани за производство и разпространение на синтетични наркотици
Четирима са задържани за производство и разпространение на синтетични наркотици