НОВИНИ

Животът продължава и след Меси, Барселона с първа победа

Жерар Пике
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:04, 15.08.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Барселона продължава напред, макар и без една от най-големите си звезди Лионел Меси. В първия си мач в „новата ера“, в която каталунците не могат да разчитат на аржентинския нападател, тимът се наложи с 4:2 над Реал Сосиедад.

Лионел Меси беше представен официално на феновете на Пари Сен Жермен преди откриващия мач за тима в Лига 1.

На старта на испанския шампионат двата тима направиха забележително голово шоу, реализирайки общо 6 попадения. Двубоят от 1-ия кръг на Ла Лига се игра на „Ноу Камп“ пред около 20 хиляди привърженици.

Мача пропуснаха редица от звездите на каталунците. На терена не се появиха Марк-Андре тер Стеген, Ансу Фати, Серхио Агуеро, Усман Дембеле, Оскар Мингеса, Самуел Юмтити, Миралем Пянич и Филипе Коутиньо. Последните трима са свързвани с трансфери в други отбори, а останалите останаха извън групата заради травми.

До 60-ата минута Барселона натрупа преднина от три гола, благодарение на Жерар Пике (19‘) и Мартин Брайтуйат (45+2‘ и 59‘).

В края на мача два бързи гола на Реал Сосиедад накараха феновете на домакините да тръпнат - Лобете Сиенфуегос (82‘) и Оярсабал (85‘). Отборът на Барселона обаче сложи точката на головия спектакъл чрез Серхи Роберто в добавеното време за крайното 4:2.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
272 са новите случаи на коронавирус
272 са новите случаи на коронавирус
Титли и изненади на финалния турнир по плажен волейбол в София
Титли и изненади на финалния турнир по плажен волейбол в София