НОВИНИ

Жозе Моуриньо посочи най-добрия играч на УЕФА Евро 2020

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:53, 13.07.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
жозе моуриньо посочи добрия играч уефа евро 2020
Слушай новината

Новият старши-треньор на Рома Жозе Моуриньо определи английския бранител Кайл Уокър за най-добър футболист на изминалото Европейско първенство.

Специалния, който работеше като анализатор по време на шампионата, определи представянето на крайния бранител на Манчестър Сити като "феноменално от първата до последната минута".

"За мен играчът на турнира бе Кайл Уокър. Смятам, че той бе феноменален. От първата минута в турнира, до момента, в който бе заменен на финала, той просто бе феноменален. Помагаше на централните защитници. Освен това не си спомням да е загубил дори един дуел на терена. Не се включваше толкова често в предни позиции, както го прави в клубния си отбор, но такава бе ролята му в стратегията на Англия. Когато нарека някой играч “животно”, това е огромен комплимент. Кайл Уокър е животно. За мен беше феноменален. От първата до последната минута той бе на най-високо ниво".

31-годишният десен бек игра във всяка една без една минута за "Трите лъва" по време на УЕФА Евро 2020, като единствените 60 секунди, в които той не бе терена бяха срещу Италия, когато в 119-ата минута той бе заменен от Джейдън Санчо.

За най-добър футболист на турнира пък бе определен вратарят на "Скуадра Адзура" Джанлуиджи Донарума, който в последните два мача на Италия спаси общо три дузпи, за да помогне на своя тим да стигне до Европейската титла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милош Петрович се завърна в Локомотив (Пловдив)
Милош Петрович се завърна в Локомотив (Пловдив)
Слънчево и горещо остава времето днес
Слънчево и горещо остава времето днес