НОВИНИ

Зимният лекоатлетически сезон в зала стартира с турнир за деца в "Асикс Арена"

Повече от 300 деца на възраст между 4 и 13 години ще се включат в състезанието "Darko Team Baby Cup - епизод 4", което ще се проведе на 26 ноември (неделя)

зимния лекоатлетически сезон зала стартира турнир деца асикс арена
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:57, 09.11.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Повече от 300 деца ще стартират в първото състезание за зимния лекоатлетически сезон- надпреварата "Darko Team Baby Cup - епизод 4", която ще се проведе на 26 ноември (неделя) в столичната "Асикс Арена".

Състезанието е за деца на възраст между 4 и 13 години и има амбицията да събере най-бързите от цяла България. На старт са поканени всички деца независимо дали членуват в спортен клуб, имат опит в тренировките или искат да направят първите си стъпки в атлетиката по време на турнира.

Атлетите ще бъдат разпределени в десет възрастови групи и ще премерят сили на 50 метра и 60 метра, а организаторите от школата Darko Team ще осигурят медали за всички завършили като знак на уважение за положените усилия.

"Darko Team Baby Cup" се провежда на най-големите съоръжения за лека атлетика в България. През пролетта на стадион "Васил Левски" и през есента в "Асикс Арена". В последното издание на турнира през април стартираха над 450 деца.

Форматът на състезанието обединява детска атлетика и истинска спринтьорска надпревара на 50 метра и 60 метра. Всички деца ще загряват заедно, а това ще допринесе за по-малко стрес от самото състезание при децата и ще накара треньорите и родителите да са по-спокойни и да се насладят на турнира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Звезди на ЦСКА и Левски от близкото минало ще играят демонстративен мач в подкрепа на кампанията "Обединени в грижа за мъжкото здраве”
Звезди на ЦСКА и Левски от близкото минало ще играят демонстративен мач в подкрепа на кампанията "Обединени в грижа за мъжкото здраве”
Полицията разкри група за отвличане и грабеж в Разград
Полицията разкри група за отвличане и грабеж в Разград