НОВИНИ

Зрелищни сблъсъци в Шампионската Лига още в груповата фаза

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:35, 01.10.2020
Чете се за: 02:03 мин.
Футбол
зрелищни сблъсъци шампионската лига груповата фаза

Кристиано Роналдо отново срещу Лионел Меси несъмнено изглежда като гвоздеят от програмата на груповата фаза на Шампионската Лига.

Байерн-Атлетико, Реал Мадрид-Интер, Ливърпул-Аякс, Ювентус-Барселона и ПСЖ-Манчестър Юнайтед са само някои от най-интригуващите двубои, които тегленият в Женева жребий отреди.

Жребият за груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир за сезон 2020/21 не предложи образуването на "Група на смъртта", но въпреки това събра заедно доста интересни отбори, които със сигурност имат потенциала да ни предложат много интригуващи мачове.

Най-интересния сблъсък на пръв поглед изглежда този между Ювентус и Барселона от Група G. Това ще ни предостави възможност да наблюдаваме поредния епизод от съревнованието Кристиано Роналдо-Лионел Меси. В тази група попаднаха още отборите на Динамо Киев и Ференцварош.

Група H пък събра заедно тимовете на ПСЖ, Манчестър Юнайтед и РБ Лайпциг. Със сигурност Томас Тухел и компания ще имат желание да си отмъстят на "червените дяволи" за драматичната елиминация през сезон 2018/19. Тук е също и полуфиналиста от предишния сезон РБ Лайпциг, който пък има да си връща на парижани. На пръв поглед, абсолютния аутсайдер в групата е Истанбул Башакшехир.

Друга интригуваща група е D, от която очакваме много голове, тъй като там попаднаха Ливърпул, Аякс и Аталанта. "Мърсисайдци" изглеждат като изразения фаворит, но италианците ще бъдат мотивирани да повторят подвига си от миналия сезон. Да не забравяме и състава на АЯкс, който макар да продаде голяма част от звездите си, не бива да бъде подценяван.

Последният тим в тази група е Мидтиланд, където се подвизава българинът Божидар Краев. Припомняме ви, че по пътя им към груповата фаза, датчаните отстраниха и българския шампион Лудогорец.

Голямо дерби ни очаква и в Група В, където попаднаха Реал Мадрид и Интер. Един срещу друг ще застанат Зинедин Зидан и Антонио Конте, а това е двубой, който всеки един футболен фен не би искал да пропусне.

Групата обаче ще бъде доста непредвидима, защото тука са още Шахтьор Донецк и Борусия Мьонхенгладбах, които не веднъж са обърквали сметктите на някои от грандовете на Европа.

Носителя на трофея в Шампионската Лига Байерн Мюнхен попадна в една група със съставите на Атлетико Мадрид, РБ Залцбург и Локомотив Москва.

Шампионите в Лига Европа Севиля пък ще премерят сили с Челси, а компания ще им правят още абсолютните дебютанти в турнира Краснодар и Рен.

Най-лесна на хартия изглежда задачата на Манчестър Сити, които попаднаха в една група с тимовете на Порто, Олимпиакос и Марсилия.

Група F пък изглежда като най-равностойната, тъй като събра Зенит, Борусия Дортмунд, завръщащия се в турнира Лацио и Брюж.

Мачовете започват на 20 октомври, големият финал е на 29 май 2021 година на стадион "Ататюрк" в Истанбул.

Жребий за груповата фаза на Шампионската лига:

Група А
Байерн Мюнхен (Германия)
Атлетико Мадрид (Испания)
Ред Бул Залцбург (Австрия)
Локомотив Москва (Русия)

Група В
Реал Мадрид (Испания)
Шахтьор Донецк (Украйна)
Интер (Италия)
Борусия Мьонхенгладбах (Германия)

Група С
Порто (Португалия)
Манчестър Сити (Англия)
Олимпиакос (Гърция)
Олимпик Марсилия (Франция)

Група D
Ливърпул (Англия)
Аякс (Нидерландия)
Аталанта (Италия)
Мидтиланд (Дания)

Група Е
Севиля (Испания)
Челси (Англия)
Краснодар (Русия)
Рен (Франция)

Група F
Зенит Санкт Петербург (Русия)
Борусия Дортмунд (Германия)
Лацио (Италия)
Брюж (Белгия)

Група G
Ювентус (Италия)
Барселона (Испания)
Динамо Киев (Украйна)
Ференцварош (Унгария)

Група Н
Пари Сен Жермен (Франция)
Манчестър Юнайтед (Англия)
РБ Лайпциг (Германия)
Истанбул Башакшехир (Турция)

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция, Русия и САЩ призоваха за незабавно спиране на огъня в Нагорни Карабах
Франция, Русия и САЩ призоваха за незабавно спиране на огъня в Нагорни Карабах
Проф. Георги Михайлов: Защо депутати напуснаха БСП след конгреса, а не преди него?
Проф. Георги Михайлов: Защо депутати напуснаха БСП след конгреса, а не преди него?