НОВИНИ

Зрелостник под карантина се яви на матура в Русенско

повече месеца учениците клас върнаха класните стаи
bnt avatar logo
от БНТ
15:45, 19.05.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Регионални
Слушай новината

1395 зрелостници се явиха днес на матура по български език и литература в Русенска област. Един от учениците от град Бяла е бил под карантина и с разрешение от полицията я е нарушил днес, за да се е яви на изпита. Ученикът е бил в самостоятелна стая, а квесторите му са били учители, които вече са имунизирани.

След матурата днес младежите коментираха, че не се притесняват толкова от COVID-19 пандемията в този момент, колкото как ще се представят.

Зрелостниците писаха по "Песента на колелетата" на Йовков

"Мина много добре, не беше толкова трудно за хората, които са учили. Постарахме се да бъдем максимално отговорни и да напишем всичко", споделя зрелостничката Десислава Йорданова.

И макар заради дистанционното обучение абитуриентите да не се чувстваха достатъчно уверени, повечето от тях смятат, че не е трябвало от матурите да отпаднат произведения. Повечето от тях обаче предпочетоха да пишат есе, а не аргументативен текст. А някои изобщо се отказаха от третия модул.

Учениците обаче подчертаха, че е много важна личността и връзката с преподавателя. Тя остава важна при всякакви обстоятелства, казва зрелостникът Емо Костадинов.

На матурата днес не се явиха 27 абитуриенти, допуснати до зрелостните изпити.

Автор: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима с първи повиквателни за Шотландия на Евро 2020
Трима с първи повиквателни за Шотландия на Евро 2020
Росен Барчовски стана заместник-министър на спорта
Росен Барчовски стана заместник-министър на спорта