НОВИНИ

Звездите на Манчестър Юнайтед получават домашна работа

Ралф Рангник
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:33, 22.01.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник изпрати своите футболисти обратно в училище с домашна работа - в опит да спаси сезона си и да спечели място в топ 4 на Англия.

Временният треньор на „червените дяволи“ е популярен в средите със своя аналитичен подход и щателно вглеждане в детайлите, като не оставя нищо на случайността, за да извади най-доброто от своите отбори.

Германецът набляга сериозно на видеоанализа и изпраща чрез електронни писма на играчите си у дома части от тренировките и мачовете, показващи кадри от техните изпълнения, за да ги проучат.

Младите играчи не могат да намерят общ език с Кристиано Роналдо

Ралф Рангник и неговият треньорски щаб са адаптирали кадрите за всеки отделен играч на Юнайтед, със съвети и насоки за това къде могат да подобрят нивото си на представяне въз основа на клиповете.

Според някои източници, допълнителното натоварване предизвиква недоволство сред част от футболистите на Юнайтед, които смятат, че домашната работа чрез видеоанализ – която може да отнеме до два часа – пречи на личния им живот.

„Това включва часове и часове видеозаписи, които да гледате като домашна работа“, разкри източник от клуба пред Mirror.

Подходът с домашната работа на Ралф Рангник отразява действията на бившия мениджър на Юнайтед Луис ван Гаал, който също изпращаше индивидуални имейли на играчите с подробности за техните грешки, с видеоклипове, за да покаже грешките.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коя е Илияна Йотова - какъв е нейният път до втория мандат
Коя е Илияна Йотова - какъв е нейният път до втория мандат
С каква заявка влезе в политиката Румен Радев
С каква заявка влезе в политиката Румен Радев