НОВИНИ

10 ранени при нов атентат в индонезийския град Сурабая

Десет души бяха ранени при нов атентат в индонезийския град Сурабая, който е вторият по големина в страната. Нападението е извършено срещу местната централа на полицията. Атаката е извършена от мъж и жена, придвижвали се с мотоциклет бомба. Ранени са четирима полицаи и шестима местни граждани.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
08:46, 14.05.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Кадри от охранителна камери показват как двама полицаи спират мотоциклета с мъжа и жената на входа на сградата, преди бомбата да е детонирана. Според непотвърдена информация с двамата е имало и дете.

Нападението става ден след като шестима атентатори камикадзе атакуваха три църкви в същия град. Те загинаха, както и още осем души. Ранени бяха около 40 души. Терористичната организация Ислямска държава пое отговорност за атентатите в църквите.

Вчера вечерта полицията уби предполагаем ислямист след взрив в апартамента му в Сурабая, при който загинаха съпругата и едно от децата му. След взрива полицията дошла на мястото и влязла в апартамента, където заварила предполагаемия ислямист да държи детонатор. Тогава го простреляла.

Президентът на Индонезия Джоко Видодо осъди серията от атентати в Сурабая, които нарече "действия на мерзост и страхливост" и обеща да се прокара по-бързо нов закон за борба с тероризма, за да се води борба срещу ислямистките организации в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демонстрация показва опасностите за безразсъдните абитуриенти
Демонстрация показва опасностите за безразсъдните абитуриенти
Мирослав Ненков за диагнозата на здравеопазването в България
Мирослав Ненков за диагнозата на здравеопазването в България