НОВИНИ

Старият град в Пловдив ще бе затворен заради срещата на президентите от ЕС

В Пловдив днес започва 12-та среща на президентите от групата на парламентарните републики в Европейския съюз, в която България членува от 2013 година. В рамките на форума президентите ще обсъдят бъдещето на Обединена Европа и на Балканите, предизвикателствата, пред които сме изправени днес - миграционната криза, борбата с тероризма, Европа след Брекзит. Домакин на форума е държавния глава Росен Плевнелиев, който ще посрещне своите колеги от Германия, Италия, Латвия, Малта, Полша, Португалия, Словения, Унгария и Финландия. Срециалните гости на годишната среща са президентите на Австрия и Естония. Старият град ще бъде затворен заради срещата.

bnt avatar logo
от Мариела Хубенова
06:15, 14.09.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света

От вчера следобед достъпът до Стария град е ограничен. Дори екипите на общинската фирма Чистота изчистиха предварително, за да не пречат на движението в следващите 24 часа. По улиците „Отец Паисий” и „Съборна” има въведен пропускателен режим. Не се допускат и автомобили, които зареждат търговските обекти в района.

Гражданите, които претежават разрешителни за влизане в Стария град, ще могат да паркират безплатно в синя и зелена зона, но само след проверка. Следобед между 14.15 и 14.50 в градината на Регионалния Етнографски музей в Пловдив ще се състои официалното посрещане на държавните ръководители, а в 15 часа президентът Росен Плевнелиев ще открие официално 12-та среща на президентите.

Ограниченията в движението остават в сила до 10 часа на 15-ти септември, като автомобилите ще бъдат спирани поетапно на местата, от където ще минават коретжите на официалните гости, които ще тръгнат в посока София. От 15 часа в резиденция „Бояна” участниците във форума ще дадат официална пресконференция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На живо по БНТ 2: Годишната реч на Юнкер пред Европарламента
На живо по БНТ 2: Годишната реч на Юнкер пред Европарламента
Премиерска инспекция на границата ни с Турция
Премиерска инспекция на границата ни с Турция