НОВИНИ

186 "финансови мулета" са задържани от началото на годината от ГДБОП

"Мулетата" подпомагат престъпници да изперат парите си. Според шефът на отдел "Трансгранична организирана престъпност", комисар Явор Колев, 12 от тях са хванати за последната седмица, като обикновено за схемата са отговорни чуждестранни престъпни групи. Арестуваните са участвали в банкови преводи на незаконни средства. Общата стойност на щетите за България за тази година е малко над 4 000 000 евро, а са предотвратени щети за близо 500,000 евро. Днес беше дадено начало на информационна кампания, която има за цел да образова хората за подобен тип престъпления.

186 финансови мулета задържани началото годината гдбоп
bnt avatar logo
от БНТ
22:32, 22.11.2016
Чете се за: 00:18 мин.
У нас

Явор Колев, началник на отдел "Трансгранична организирана престъпност" на ГДБОП: "В кампанията се предупреждават потребителите в интернет за опасностите, които има когато е заразен компютърът ви и извършвате банкови операции."

Явор Колев, началник на отдел "Трансгранична организирана престъпност" на ГДБОП: "Извършването на този вид престъпна дейност, а именно поемане на ролята на финансов агент, е тежко умишлено престъпление, което се квалифицира по нашия Наказателен кодекс като "пране на пари". От 2006 ГДБОП работи по такива случаи и имаме много осъдени лица, които и в момента са в затвора."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българо-германският форум отбеляза 20 години от създаването си
Българо-германският форум отбеляза 20 години от създаването си
Отново протести в Гърмен
Отново протести в Гърмен