НОВИНИ

254 души са загинали при свлачищата в Колумбия

Апокалиптична картина в Колумбия след невиждани кални свлачища. Най-малко 250 души загинаха в залятия град Мокоа. Ранените при бедствието са поне 400. Армията, пожарната и доброволци помагат на засегнатите жители. Градът е откъснат от света. Страни като Франция и Венецуела предложиха помощ на Колумбия. Властите не дават точна цифра за издирваните, но се смята че те са над 200.

bnt avatar logo
от БНТ
18:18, 02.04.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Реки в югозападна Колумбия преляха след проливни дъждове и повлякоха мостове,сгради, камъни и кал. Бедствието засипа град Мокоа през нощта.

"Нямам вести от никого, от никого от семейството ми. Нямам нищо, нямам храна, нито подслон, тези дрехи ми ги дадоха ".

Три реки над града Мокоа, Мулато и Сангояко са прелели .

Хората изнасят каквото е останало от покъщнината им и отчаяно търсят близките си.Смята се, че под залетите с кал къщи има стотици затрупани хора.Списъците с изгубени деца непрекъснато се допълват. Колумбийският президент обяви извънредно положение.

Хуан Мануел Сантос, президент на Колумбия: "Ще направим всичко възможно да помогнем на семействата , не само на тези които са изгубили близки , но и на тези които са останали без дом".

Мокоа е близо до границата с Еквадор. Градът е от 40 000 души , сега е без ток и вода.Армията и доброволци от Червения кръст помагат на място.От няколко седмици, силни дъждове се изливат в района на Андите, в северозападна Латинска Америка. Това се дължи на климатичния феномен Ел Ниньо, свързан с промени в температурата на океана и който продължава да се изследва

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Химически завод в Девня избълва азотни емисии в атмосферата
Химически завод в Девня избълва азотни емисии в атмосферата
970 сигнала за нарушения на изборния процес в Армения
970 сигнала за нарушения на изборния процес в Армения