НОВИНИ

Артщрихи от седмицата с Галя Крайчовска

София става все по-щедра на интригуващи пространства.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:47, 01.08.2015
Чете се за: 00:53 мин.
Още

София става все по-щедра на интригуващи пространства. Читалнята е новият акцент в Градската градина. Може да си вземете книжка, да дарите друга и изобщо да се поседнете на приятна сянка, да почетете или помечтаете. И във Варна книгите са с главна роля в културната програма – с шестото издание на Алея на книгата.

*** *** ***

Някои си спомнят "Петролотърсачките", други познават култовото заглавие от играта на филми. Ето че Клаудия Кардинале влиза и в български филм. Красавицата, за която лифтингът е усмивката, а киното истинско приключение, не се притеснява да изиграе от проститутка до принцеса и не с разделя с цигарите. Фелини я нарича магьосница, Висконти – най-обаятелната актриса.

Клаудия Кардинале ще дойде за премиерата на „Имало едно време един уестърн”, на режисьора Борис Десподов. Бляскавото събитие е планирано за 7 октомври.Звездата ще получи и звание доктор хонорис кауза от НАТИЗ. В театралната академия ще направи и майсторски клас.

*** *** ***

Филмът "Жажда" на Светла Цоцоркова ще направи премиерата си на фестивала Сан Себастиан през септември. С летящия старт от "София Мийтингс" проектът сега е избран за конкурса "Нови режисьори".

*** *** ***

Мисията е възможна, защото Том Круз отново е във вихъра си. Амбициозният актьор отново изпълнява сам каскадите, без дубльор. "Мисията невъзможна: Престъпна нация" вдига сериозно адреналина. Том Круз виси на Еърбъс, екранната му партньорка Ребека Фъргюсън пръска красота и чар. Екипът на безстрашния Итън Хънт приема почти невъзможна мисия- да унищожи синдиката. Критиката вече се произнесе, че петата част от поредицата е най-зрелищната и интригуваща.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-евтин ток за бита от днес
По-евтин ток за бита от днес
От София до Рилския манастир пеша
От София до Рилския манастир пеша