Наши зрители се оплакаха, че в разгара на сезона храната в заведенията по морето доста е поскъпнала и понякога цените в менюто не отговарят на сумата в касовата бележка.
В момента най-евтината и предпочитана риба по морето - цацата, варира между 2 и 3 лева за порция, супата излиза от 2 до 5 лева, а ако искате скара, риба или аламинути, пригответе си между 3 и 15 лева. На туристите тези цени им се виждат нормални.
"Не, не е завишено, нормално е, както навсякъде".
"...много съм доволна от храната и винаги идваме тука".
"...Цените са си едни и същи от много години."
Повечето ресторантьори по морето казват, че не си позволяват да мамят клиенти с напомпани цени. Нещо повече - в Бургас, който в момента е препълнен от туристи заради фестивала SPIRIT of Burgas, някои управители дори смятат да пуснат промоции, за да има по-голям оборот.
Димо Димов - собственик на ресторант: "Подготвили сме се, заредили сме малко повече стока, надяваме се да има повече движение,, особено утре. И да се надяваме, че и времето ще е добре, за да може да поработим малко повече."
За туристите остава неудобството да правят резервации предварително заради липсата на свободни места в ресторантите.