НОВИНИ

Турските медии за срещата на върха в Брюксел

В Турция преговорите в Брюксел се следят с повишено внимание. Как медиите коментират залога за Анкара на срещата, посветена на бежанската криза - обобщава Нахиде Дениз, кореспондент на БТА и БНР.

bnt avatar logo
от Нахиде Дениз
17:19, 07.03.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Срещата на върха ЕС-Турция е водеща тема в турските медии. Акцентират на значението на Турция, която приютява над 2,5 млн. сирийски бежанци за разрешаването на мигрантската криза и на премахване на визите за турските граждани като стъпка към членството в ЕС.

Вестник "Гюнеш" в заглавие "Турция е незаменима за Европа" цитира премиера Давутоглу, че "Турция е готова за членство в ЕС".

Вестник "Ватан" в заглавие "Безвизово пътуване в Европа" акцентира, че Турция ще спира мигрантските потоци срещу осигуряване на безвизово пътуване на турските граждани в Европа.

"Конхабер" посочва, че Турция ще бъде определяща за разрешаването на мигрантската криза.

Вестник "Заман" цитира Ангела Меркел, че преговорите между ЕС и Турция ще бъдат трудни. Онлайн изданието посочва, че Меркел е изразила протеста си във връзка с поставянето на вестник "Заман" под контрола на властите.

А вестник "Тюркие", като се позовава на доклада за напредъка на Турция посочва "положителна оценка от ЕС за Турция за премахването на визите" и допълва, че се очаква това да стане през октомври т.г. Същият вестник акцентира и на австрийската позиция срещу приемането на мигранти в Европа.

Вестник "Йени чаг" посочва, че фондовете за мигрантите са под контрола на ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Драматични преговори ЕС - Турция в Брюксел
​Драматични преговори ЕС - Турция в Брюксел
Другите новини
Другите новини