НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Мик Джагър ще грейне на софийска територия, живописно обяснение към Европа, "Капана " си има афтърфест улица, "ВтоЛични суровини" събират спомени...

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
14:03, 08.10.2016
Чете се за: 00:59 мин.
Още

Мик Джагър е един от главните герои във фото изложбата на неговия колега Брайън Адамс. Прочутият музикант е запечатал и моменти от кралския живот. Много холивудски величия с радост му позират, а певецът ги изкарва от клишето, дори с цената на лека ирония. Брайън Адамс ще пререже лентата на изложбата си в София, часове преди да излезе за големия концерт.

Наесен с песен, кино, спорт, изложби, базар, театър и още изненади. Така обещаха от Капана фест. И ето задава се октомрийското издание в арт квартала в Пловдив. Има си и афтърфест улица – това е „Братя Пулиеви“.

"Обичам Европа" – живописно обяснение в любов на Борис Колев към стария континент. Галерия „Стубел” се превръща в умален модел на голямата общност. „Аз обичам Европа и Европа обича мен” казва художникът, не без чувство на ирония и безпокойство. Дали втора част от твърдението поне малко се доказва? Малко момиченце, влиза в ролята на старата госпожа е в центъра на картините .То не може да посочва пътища и да раздава присъди, но трофеите на благополучието го обграждат. Пудра и перли заменят мечета и кукли. Илюзиите са различни, може би затова и материалът на картините е нестандартен – винил. Да, любимата основа на рекламните билбордове. Но тук до месомелачката няма неестествено усмихнати образи.


ВтоЛични суровини” – правилно сте чули, не вторични, а втоЛични. Това е новата акция на „ВХОД”. Платформата за документално и социално ангажирано изкуство вече потеегли с новия сезон. Студио VOX POPULI и "Червената къща" готвят интересни събития за програмата "ВХОД". "Втолични суровнини" ще събира лични архиви - снимки, видеа, които ще бъдат включен ив нови театрални истории. А зрителите на Вокс Попули сами ще определят колко да платя за билета си, сед като изгледат спектакъла на VOX POPULI.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров се класира без игра на финал в Пекин
Григор Димитров се класира без игра на финал в Пекин
Горски инспектори са били нападнати от бракониери
Горски инспектори са били нападнати от бракониери