НОВИНИ

Нови разрушения в Палмира?

Русия смята, че бойците на "Ислямска държава" в Сирия струпват експлозиви в древния град Палмира, за да причинят максимални разрушения преди отстъплението си.В момента сирийската армия настъпва към града с цел да го освободи. На 15 и 16 февруари в столицата на Казахстан ще се проведат мирни преговори за Сирия.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:24, 13.02.2017
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Руското военно министерство разпространи кадри от нови разрушения в Палмира, причинени от "Ислямска държава ". Кадрите са заснети от безпилотни самолети. На тях се виждат руините от взривените централна част на древния римски амфитеатър и четирите колони на Тетрапилона, архитектурен комплекс, строен през 270 година от нашата ера.

В района на древния град е засечено засилено движение на камиони. От руското военно ведомство смятат, че джихадистите планират да струпат експлозиви за максимални разрушения. В момента сирийската армия настъпва към Палмира.

Градът беше веднъж освободен в края на март 2016, но отново превзет от " Ислямска държава" през декември миналата година.

В сряда и четвъртък, в казахстанската столица Астана ще се проведе среща за Сирия, съобщи руският външен министър. В нея ще участват делегации от Русия, Иран и Турция, както и представители на сирийското правителство и въоръжената опозиция. Поканени са и пратеникът на ООН Стафан де Мистура и представител на Съединените щати.

Сергей Лавров, външен министър на Русия: Именно от позицията на борбата с терора разчитаме да установим тясно взаимодействия по въпроса за Сирия, много по-ефективно с администрацията на Доналд Тръмп, като отчитаме неговия подход към тероризма като към абсолютно зло.

Предишната среща за Сирия в Астана беше през януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адресът – водещ критерий при приема на деца в първи клас в София
Адресът – водещ критерий при приема на деца в първи клас в София
Вкарват в регистър сгради паметници на културата
Вкарват в регистър сгради паметници на културата