Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

"Къде сме ние": Българите спадат към по-нещастните нации

Българите спадат към по-нещастните нации в света. Това показва изследване на световната асоциация „Галъп интернешънъл“ в сътрудничество с УИН. В него са участвали повече от 50 държави държави по целия свят. Прави впечатление още, че много голям дял от българите изобщо не могат да преценят дали са щастливи или не.

Виктория Бояджиева
от Виктория Бояджиева
20:41, 14.07.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Щастие. Висша ценност за всеки човек на планетата без оглед на пол, раса или националност. За съжаление българите не сме сред най-щастливите, сочи статистиката. По-скоро попадаме в „нещастния“ край на скалата в сравнение с нивата на щастие в световен мащаб.

45% от българите се определят като щастливи, само 10% като нещастни, а цели 40% не могат да преценят дали са нещастни или щастливи.

Сред нашите съседи, най-доволни от живота са в Северна Македония и Румъния с над 60% щастливи. Жителите на Гърция и Турция пък са по-нещастни от нас.

;

А в световен мащаб усещането за лично щастие по света преобладава. Въпреки че според социолозите в последните години се забелязват спадове. Сега 60% от хората заявяват, че са щастливи. Само 10% не са доволни от живота си, а 25% са апатични.

Най-радостното място на земното кълбо се оказва Фиджи с 94% щастливци. Доброто настроение и усмивките са редовно явление и в Индия, Латинска Америка и Източна Азия. А най-рядко се срещат сред хората в Близкия изток, Африка и Западна Азия.

Сред не особено щастливите места напоследък се нарежда и Европейският съюз, където доволните от живота са 55%. Статистиката показва, че западноевропейците успяват да се насладят на настоящето малко по-успешно от източноевропейците, които са по-нещастни.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Първият бирен фонтан в света е в Словения
Първият бирен фонтан в света е в Словения
Промяна в протокола за визитите на Меркел
Промяна в протокола за визитите на Меркел