НОВИНИ

Американски журналист беше задържан за ден във Венецуела

Венецуелските власти задържаха, а по-късно освободиха американски журналист. Коди Уедъл е на път за Съединените щати, съобщиха медии, за които е сътрудничил журналистът.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:41, 07.03.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света
американски журналист беше задържан ден венецуела

В сряда сутринта венецуелските власти задържат американския журналист Коди Уедъл и неговия местен сътрудник Карлос Камачо. Двамата са били разпитвани от сътрудници на Управлението за военно контраразузнаване на Венецуела, твърди Националният синдикат на журналистите във Венецуела, Уедъл и колегата му са прекарали под стража 12 часа.

Адвокати опитвали да установят контакт с американския журналист, за да му осигурят правна защита. Опасенията са били, че той може да бъде изправен пред военен трибунал. Как и защо се е стигнало до развръзката и освобождаването му засега остава неясно.

Коди Уедъл живеел във Венецуела от 2014 г. и работел като кореспондент на свободна практика, включително за телевизионните канали ABC, CBC, Local 10 News и вестник "Маями Хералд".

Обстановката във Венецуела остава напрегната. На 23 февруари имаше тежки сблъсъци между венецуелската армия и поддръжници на опозицията. Военните попречиха на влизането на хуманитарна помощ в страната. При стълкновенията бяха убити седем души и ранени над 300.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работещите в Спешна помощ в Русе излизат на протест
Работещите в Спешна помощ в Русе излизат на протест
Камарата на лордовете във Великобритания подкрепи митнически съюз с ЕС
Камарата на лордовете във Великобритания подкрепи митнически съюз с ЕС