НОВИНИ

Арестуваха двама италианци с 330 000 евро преди полет за България

Сицилиански бизнесмен и негов сътрудник бяха арестувани до Торино малко преди полета им за България, по време на който щели да пренесат 330 000 евро в брой. Местните медии в Торино съобщиха, че двамата били хванати благодарение на българския номер на колата BMW X5, с която пътували към летището, съобщава "24 часа".

арестуваха двама италианци 330 000 евро полет българия
bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 23.05.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света

Те били спрени за проверка от Пътната полиция на магистрала в северната част на Торино, по която пътували в посока за летище „Сандро Пертини”. Пачките банкноти били натъпкани в чанта, която седяла до други куфари в багажника на колата. Според медиите 41-годишният сицилианец К.Ф. живеел в България, където развивал собствен бизнес.

Той имал няколко фирми в сферата на информатиката. На една от фирмите се водел и автомобилът с български номер. Другият арестуван, представил се като сътрудник на сицилианския бизнесмен, бил 54-годишният С.Г., безработен от община до Торино. Освен парите в брой властите иззели и двайсетина кредитни карти, които се водели на две фирми. Двамата задържани се разследват по обвинения за пране на пари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обезопасиха изоставена сграда след сигнал на БНТ Варна
Обезопасиха изоставена сграда след сигнал на БНТ Варна
Заместник-посланикът на Великобритания у нас благодари за съболезнованията
Заместник-посланикът на Великобритания у нас благодари за съболезнованията