НОВИНИ

Бившата съпруга на Силвио Берлускони обжалва, за да запази издръжката си

Бившата съпруга на Силвио Берлускони Вероника Ларио обжалва съдебно решение, за да запази месечната си издръжка от 1,4 милиона евро, съобщи ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
16:45, 17.01.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света
бившата съпруга силвио берлускони обжалва запази издръжката

Съдът отмени издръжката на Вероника Ларио през ноември миналата година.

Ларио обжалва също нареждането на съда да върне почти 50 милиона евро на Берлускони. Такава сума тя е получила след развода през 2014 г.

Италианският касационен съд неотдавна определи, че разведените нямат правото да искат да останат толкова богати, колкото са били по време на брака, и могат да искат издръжка само ако не са икономически самостоятелни.

Вероника Ларио е 61-годишна бивша актриса. Тя се омъжи за Берлускони през 1990 г. Двамата имат три деца, родени от 1984 г. до 1988 г. Вероника Ларио напусна Берлускони през 2009 г., след като вестник разкри, че тогавашният министър-председател е бил на рождения ден на 18-годишна манекенка на бельо, която го е наричала "татенце". Докато двамата бяха разделени, но не разведени, Ларио е получавала 2 милиона евро месечно за издръжка. Сегашното дело не засяга тези плащания.

Силвио Берлускони, който е на 81 години, сега живее с Франческа Паскале, която е с 49 години по-млада от него. Политическата му кариера е във възход, защото консервативната му коалиция води в анкетите преди парламентарните избори на 4 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Подводни открития
ДРУГИТЕ новини: Подводни открития
Незаконните  къщи в ромската махала в Благоевград ще бъдат премахнати
Незаконните къщи в ромската махала в Благоевград ще бъдат премахнати