НОВИНИ

Български евродепутати: Мониторингът за България трябва да се махне!

Евродепутатите Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП) и Ангел Джамбазки (ВМРО/Групата на консерваторите и реформистите) коментират в "Денят започва" изявленията, че България и Румъния може да бъдат "разделени" в мониторинговия механизъм, тоест, мониторингът за Румъния да отпадне.

Владислав Велев
от Владислав Велев Валери Маринов
08:34, 16.02.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света
български евродепутати мониторингът българия махне
Емил Радев, евродепутат: Може би това е резултат от последователната политика на румънското правителство. Те винаги са заявявали, че този механизъм е изчерпал своето значение. За разлика от машия бивш министър на правосъдието, който подкрепяше този механизъм (...) Ние, като евродепутати винаги сме заявявали, че трябва да се свали този механизъм, че това вече не е полезно нито за България, нито за Румъния, а ни пречи от там нататък за влизането ни в Шенген защото винаги се използва като повод вече четвърта година да ни се отказва членство в Шенген.
;
Ангел Джамбазки, евродепутат: Категорично този механизъм трябва да бъде премахнат. Категорично. Тъй като поставя България в едно неравностойно положение, едно унизително положение спрямо останалите държави членки. Няма никакво съмнение, че българското общество, правителство трябва да продължи усилията си за това да бъде сложен ред в правосъдието и съдебната система. Няма съмнение за това! Особено на фона на последните списъци, ако са верни изобщо за наличието на необясними големи влогове от страна на магистрати в една конкретна банкова институция. Но факт е, че механизмът е неполезен. А още повече е редно да видим точно какво е казано, тъй като на такива политически срещи се говорят доста неща за да не бъде развален телевизор - едно да е казано, друго да е предадено.
;

Вижте целия разговор от студиото в Европейския парламент в Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България трябва да защити интереса си в случая с гръцката блокада на границата
България трябва да защити интереса си в случая с гръцката блокада на границата
Спор за здравната карта преди вота на недоверие
Спор за здравната карта преди вота на недоверие