Български евродепутати с кампания срещу двойния стандарт при горивата в ЕС

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков стартират кампания срещу двойния стандарт при горивата в ЕС. Двамата обявиха началото на инициативата си на брифинг в Народното събрание, където нагледно демонстрираха видимите разлики с два буркана дизелово гориво, единият закупен от България, а другият – от съседна Гърция.

от БГНЕС
11:05, 08.06.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
български евродепутати кампания двойния стандарт горивата

„Множество хора се оплакват от лошото гориво. Имат проблеми с колите, които дават по-голям разход, не вървят, а зимата имат проблеми със замръзването. С оглед на това и в продължение на борбата ни с двойните стандарти в ЕС, вкарахме пилотен проект за нова европейска програма на стойност от 3 млн. евро за преодоляване на проблема с двойния стандарт при горивата в ЕС. Програма, която ще позволи да се прегледа цялото законодателство, да се правят проверки от танкер до бензинова колонка“, обясни Емил Радев. Той призова за спешни мерки за въвеждането на единен стандарт за горивата в ЕС, а Европейската комисия да работи за неговото спазване.

Двамата евродепутати се позовават и десетките сигнали от потребители, които са получили до този момент, които свидетелстват за един и същи проблем – горивата в България са с по-ниско качество.

„Инициативата има за цел да засили проверките и да елиминира дупките в отделните законодателства“, аргументира се Андрей Новаков и обяви, че резултатите от проверките ще бъдат публикувани, за да може всички потребители да се информират за резултатите от тях.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Парламентът даде зелена светлина за закупуване на нова бойна техника
Парламентът даде зелена светлина за закупуване на нова бойна техника
До месец ЕС ще разработи ответни мерки за митата на САЩ
До месец ЕС ще разработи ответни мерки за митата на САЩ