НОВИНИ

Български собственици на имоти в Халкидики ще бъдат обезщетени след бурята

Бурята на полуостров Халкидики премина, постепенно се възстановява снабдяването с ток. Няма проблеми и с питейната вода. Възстановяват се щетите на крайбрежните заведения. Обещетяват и българи, които са собственици на имоти, засегнати от бурята. Каква е ситуацията на Халкидики и дали българските туристи се изплашиха и поеха в друга посока - вижте повече от прякото включване на кореспондента на БНР Катя Пеева.

bnt avatar logo
от Катя Пеева, кор. на БНР
18:12, 12.07.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света

В последните часове се възстановява електрозахранването във всички засеганати места на полуострова. Вече има питейна вода навсякъде, пътищата са почистени от паднали и изкоренени дървета.

Всички граждани, включително българи, които са собственици на имоти на Халкидики, ще получат обезщетения, ако са засегнати от бурята. Процедурата е много бърза, като е необходимо да се свържат с представители на общината.

Същото важи и за собственици на автомобили, които могат да получат документ за нанесени материални щети от бурята.

Въпреки бедствието, българските туристи остават да почиват на Халкидики - през днешния ден имаше изключително натоварено движение с български автомобили към полуострова. Всички шофьори трябва да бъдат изключително внимателни, защото от Пътна полиция следят зорко и налагат много високи глоби за нарушения.

Синоптиците предупреждават, че от утре сутринта до неделя на обяд се очакват проливни, но краткотрайни дъждове в Северна Гърция. Във връзка с това, външно министерство съветва българските туристи, които планират да пътуват натам, да следят синоптичните прогнози и да се информират за актуалната обстановка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баеселона привлече японския национал и 16-годишен англичанин
Баеселона привлече японския национал и 16-годишен англичанин
Подслушват разговори и съобщения между потребители на Гугъл асистент
Подслушват разговори и съобщения между потребители на Гугъл асистент