НОВИНИ

Бедствието в Халкидики от първо лице: Разказ на адвокат Мартина Георгиева

Бурята в Халкидики отне живота на 7 души, между които две малки деца. Ранени са над 100 души. Властите обявиха бедствено положение. В Сутрешния блок на БНТ за бедствието разказва българския адвокат Мартина Георгиева, която живее там.

bnt avatar logo
от БНТ
07:40, 12.07.2019
5356
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Цялата гора, където се намира Мартина Георгиева, е опустошена след природната катастрофа. Тук са загинали двамата туристи от Чехия.

Правителството на Гърция се мобилизира много бързо след бедствието, казва тя. Командировани са десетки служители на държавната служба по електрозахранване, автомобили и пожарникари.

Мартина Георгиева заяви, че българските граждани, които притежават недвижими имоти в районите на бедствието, трябва да заснемат щетите преди да започнат възстановяването и да предадат снимковия материал в съответните кметства, за да им бъдат изплатени обезщетения.

Новият премиер на Гърция е разпоредил да бъде използван бюджетът от държавния резерв.

Все още няма електро и водозахранване в районите на бедствието. Предоставяна е вода на хотелите и заведенията за обществено хранене. От държавната служба по електрозахранване обещават, че утре ще се възстановят повредите.

Всички пътища вече са разчистени.

Фирмите за мобилни комуникации подаряват зарядни за телефони и българите, могат да се обърнат към тях, ако нямат с какво да заредят телефоните си.

Вижте повече във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във вторник и сряда над Гърция може пак да премине циклон, валежи у нас в неделя
Във вторник и сряда над Гърция може пак да премине циклон, валежи у нас в неделя
Монтират първата сензорна станция в София за следене на показателите на въздуха
Монтират първата сензорна станция в София за следене на показателите на въздуха