НОВИНИ

3,4 милиона долара за колата на Джеймс Бонд на търг в Лондон

Предмети, използвани по време на снимките на новия филм за Джеймс Бонд "Спектър", бяха разпродадени на благотворителен търг в Лондон. Десет уникални експоната намериха своите нови собственици срещу общата цена от 4 милиона долара.

bnt avatar logo
от Георги Петров
08:31, 19.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още
милиона долара колата джеймс бонд търг лондон

Най-голям интерес сред колекционерите предизвика автомобилът "Астън Мартин" от серията, разработена специално за филмите за агент 007. В крайна сметка колата бе продадена за 3 милиона и 400 хиляди долара.

Другият експонат, към който също бе проявен голям интерес, бе карнавалният костюм на Джеймс Бонд от началната сцена на филма в Мексико Сити. Комплектът беше продадени за 140 хиляди долара въпреки очакванията на експерти цена за максимум 25 хиляди долара.

Внимание привлякоха и часовникът, носен от Ралф Файнс в ролята на Гарет Малъри, както и златният пръстен на лидера на организацията "Спектър" Франц Оберхаузер, изигран от двукратния носител на "Оскар" Кристоф Валц. Те също бяха продадени няколко пъти по-скъпо от предварителната им оценка.

Всички приходи от търга ще отидат при благотворителни и обществени организации, в това число "Лекари без граници" и агенцията на ООН по разминиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правосъдният министър: Целта е хората да почувстват справедливост
Правосъдният министър: Целта е хората да почувстват справедливост
Сандърс изпревари Клинтън в национална анкета на Фокс нюз
Сандърс изпревари Клинтън в национална анкета на "Фокс нюз"