НОВИНИ

Борисов: Образованието ще е приоритет в Националната програма за развитие 2030

България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на Национална програма за развитие 2030. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с генералния директор на ЮНЕСКО Одри Азуле, съобщи правителствената пресслужба.

bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 24.05.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
борисов образованието приоритет националната програма развитие 2030

Фокус на разговорите бяха приоритетите на политиката на българското правителство в областта на образованието и науката и на сътрудничеството с ЮНЕСКО. Участие в срещата взеха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на културата Боил Банов.

Най-важният фактор за доброто образование са учителите, затова изпълняваме ангажимента си за увеличение на техните заплати“, акцентира Борисов. Той посочи, че правителството полага усилия за осигуряване на високо качество на образователния процес и учебната среда.

„Държавата осигурява още равен достъп до всички нива на образование и професионално обучение за възрастните и децата в уязвимо положение, както и за българите с увреждания“, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле поздрави България за това, което е постигнала в областта на образованието и науката, благодари и за подкрепата на страната ни в ООН за превенцията срещу екстремизма и антисемитизма.

;

Министър-председателят Бойко Борисов и генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле обсъдиха сътрудничество в сферата на подводната археология, на каквато е особено богат районът около остров Свети Кирик и Юлита край Созопол.

Българският премиер напомни, че много от нашите паметници на културата са обекти на ЮНЕСКО. Одри Азуле заяви, че е била изключително впечатлена от Тракийското златно съкровище, което беше изложено в музея „Лувър“ в Париж през 2014 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма решение кога Боинг 737 МАХ ще започне отново да изпълнява полети
Няма решение кога Боинг 737 МАХ ще започне отново да изпълнява полети
На 24 май в Априловската гимназия
На 24 май в Априловската гимназия