НОВИНИ

Борисов за превозвачите: Това е пример, че с диалог се постигат успехи

Изваждането на българските превозвачи от пакета за мобилност е следствие на общите усилия не само на правителството, на българските евродепутати, но и на целия бранш и на обществото, така премиерът Бойко Борисов коментира промените в пакета за мобилност, одобрени от Комисията по транспорт на Европейския парламент. Борисов даде изявление пред медиите на летище София след посещението си в Тирана.

Николай Минков
от Николай Минков
20:50, 04.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:53 мин.
У нас


Бойко Борисов: Начинът, по който се гарантира успех, това е диалогът, това е убеждението, това е работата. И в случая всички европейски депутати положиха огромни усилия да привлекат максимално много хора, които да ни подкрепят в комисията.

Борисов беше категоричен, че днешното решение на Брюксел не е повод за празненства, а за още работа с европейските партньори.

Бойко Борисов: Нито е повод за фанфари, нито да викаме "победа" - напротив - това е един пример, че с диалог може да се постигат по-големи успехи. В нашето голямо европейско семейство не стават нещата с чукане по масата и с изхвърляне - какво ще стане и какво няма да стане. Без да повишаваме тон. По метода на убежденията, диалога, защото иначе не се случват. Ако някой си мисли, че може да пребори Франция, Германия, Австрия, Холандия заедно, значи е наивник на средна възраст.

Всички спорни въпроси, срещу които се обявиха българските превозвачи са отпаднали, заяви на правителствения ВИП транспортният министър Ивайло Московски.

Ивайло Московски: За момента на ниво "транспортна комисия", преди да влезе в пленарна зала, имаме абсолютно пълен успех в предложенията, които сме подали, съгласувани с транспортния бранш.


;

От бранша благодариха на правителството и на българските евродепутати за подкрепата.

Веселин Стоянов, превозвач: Смятаме, че тази явна несправедливост, която щеше да доведе до загуба на конкурентоспособност на българските компании вече е в ход да бъде премахната и искрено се надяваме да бъде положително гласуването в европейския парламент.

Решение за изваждането на българските превозвачи от пакета за мобилност ще бъде гласувано от Европейския парламент догодина.

;

Целия коментар на премиера Бойко Борисов гледайте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Торнадо премина през с. Куманово, има пострадали къщи
Торнадо премина през с. Куманово, има пострадали къщи
НЗОК планира допълнителни профилактични прегледи за някои рискови групи
НЗОК планира допълнителни профилактични прегледи за някои рискови групи