НОВИНИ

Борисов: С Ангела се прегърнахме да ѝ дам кураж

Министърът-председателят посочи, и за ЕС е важно Германия да има правителство. „С Ангела се прегърнахме да й дам кураж, дано състави правителство, защото докато Германия е блокирана, нищо не върви както трябва”, каза Борисов. Той посочи още, че на 11 декември има среща с Тереза Мей и министри от Великобритания. „Надявам се да поддържаме едни добри отношения, нека съм лош песимист в случая, най-добре да си останат в Европейския съюз. Истински се надявам Мишел Барние да успее да си свърши работата”, допълни Борисов.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:27, 24.11.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света
Борисов: С Ангела се прегърнахме да ѝ дам кураж

Източното партньорство е основна инициатива на ЕС в рамките на Европейската политика за съседство, която има за цел постигането на политическа асоциация и икономическа интеграция на източните съседи със Съюза. Тя е и сред приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в рамките на Програмата на Триото – Естония, България и Австрия.

На петата Среща на високо равнище по Източното партньорство на ЕС ще бъде направен преглед и оценка на постигнатото през последните две години и ще бъде очертано бъдещото развитие на инициативата. Ще се състои и церемония по подписването на Споразумението за всеобхватно и засилено партньорство между Европейския съюз и Армения.

Пред придружаващите го в Брюксел български журналисти Борисов каза, че е оптимист относно това, което се случва по време на нашето председателство на ЕС - Източното партньорство да продължи.

Според Борисов Черно море е едно прекрасно място, което може да стане място, от което да минават газопроводи, може да има пристанище, може да има бизнес.

Бойко Бориков, министър-председател на България: Има огромни възможности. Има възможност да се обучават студенти. За мен е най-важно образованието, даваме възможност максимум студенти да идват да се обучават в България.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Южнокорейски учени откриха ефективен лек срещу плешивостта
Южнокорейски учени откриха ефективен лек срещу плешивостта
Символен прагматизъм
Символен прагматизъм