НОВИНИ

Бойците на ИД са напуснали последния бунтовнически анклав край Дамаск

Сирийският Център за наблюдение на човешките права съобщи днес, че група бойци на „Ислямска държава“ са били евакуирани от последния бунтовнически анклав край Дамаск, което ще възстанови контрола на правителството над района, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
13:33, 20.05.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света
бойците напуснали последния бунтовнически анклав дамаск

Държавните медии в Дамаск не споменават за сделка, която е позволила на екстремистите да напуснат района около палестинския бежански лагер Ярмук, отбелязва Ройтерс. Вчера сирийски военен източник, цитиран от държавните медии, отрече, че е постигнато каквото и да било споразумение. Възстановявайки контрола си над Ярмук, сирийското правителство е смазало последния обсаден бунтовнически анклав в Западна Сирия, макар че големи територии по границите с Турция, Ирак и Йордания остават извън конторла му, отбелязва Ройтерс.

Мониторинговата организация, базирана във Великобритания, съобщи, че автобуси са влезли в анклава след полунощ, за да изведат бойците и семействата им. Те отпътували в посока на сирийската Бадия (т.нар сирийска или йорданска степ - полупустинен ненаселен район на изток от столицата).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По стъпките на Боян Петров
По стъпките на Боян Петров
Столична община: Питейната вода в София е годна за пиене
Столична община: Питейната вода в София е годна за пиене