НОВИНИ

Брижит Макрон на прицел в мрежата

Първите дипломатически стъпки на съпругата на френския президент - Брижит Макрон бяха проследени с особено внимание от медиите. Коментарите са основно за облеклото на първата дама на Франция, а значителната възрастова разлика със съпруга ѝ отново стана повод за саркастични подмятания.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:39, 27.05.2017
Чете се за: 00:49 мин.
По света

Карикатура с бременната 64-годишна Брижит вече се появи в сатиричния "Шарли Ебдо" като чудото на мандата на президента и предизвика критики в мрежите. Френски журналист си позволи да сравни Еманюел Макрон и Наполеон като ги нарече геронтофили и после уточни, че това е шега. Съпругата на императора Жозефина е с шест години по-възрастна от него, а сегашният президент на Франция често е сравняван с Бонапарт заради младостта и реформаторския си дух.

39-годишно момче с хубава мама, така бившия италиански премиер Силвио Берлускони пък окачестви френската президентска двойка.

Силвио Берлускони: "Хубава мама, която го е държала в ръцете си като дете".

Забележките по адрес на възрастта на Брижит Макрон продължиха с оценките на тоалетите по време на първите ѝ задгранични пътувания като първа дама. Късата ѝ рокля в Брюксел, по време на срещата на НАТО беше сравнявана с облеклото на Мелания Тръмп, а в мрежата се появиха коментари,че съпругата на президента е далеч от международната класа.Френско светско издание не пропусна да уточни, че за разлика от Мелания, Брижит не е сменила тоалета си за вечерта.

На форума на Г-7 в Сицилия съпругите на лидерите също имаха отделна програма. И тук тоалетите бяха под лупа, но коментарите са, че представителката на Франция е изглеждала далеч по-модерно с тесния си бял панталон и червена блуза. Разликата във възрастта между американския президент и съпругата му също е 24 години, но това не предизвиква обществен сарказъм.

Брижит Макрон вероятно ще остане на медиен прицел, докато евентуални грешки в управлението на съпруга ѝ не изместят вниманието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров стартира утре на Ролан Гарос
Григор Димитров стартира утре на Ролан Гарос
​Лидерите на Г-7 са готови за нови санкции срещу Русия заради Украйна
​Лидерите на Г-7 са готови за нови санкции срещу Русия заради Украйна