НОВИНИ

ЧЕЗ започва извънредно отчитане на електромерите на клиентите си

"ЧЕЗ Разпределение България" АД започва извънредно отчитане на електромерите на клиентите си във връзка с обявената от Комисията за енергийно и водно регулиране предстояща промяна на цените на електрическата енергия за битови и бизнес клиенти от 7 април. Това съобщиха от дружеството.

bnt avatar logo
от БТА
13:15, 04.04.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
чез започва извънредно отчитане електромерите клиентите

Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на сайта на дружеството www.cez-rp.bg. Информация за него може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

"ЧЕЗ Разпределение" е създала необходимата организация за бързо и качествено отчитане на електромерите в Западна България. Ангажирани са извънредно 368 служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време, и в почивните дни.

При желание клиентите, които се снабдяват по регулирани цени от "ЧЕЗ Електро България" АД ще могат сами да отчетат и декларират показанията на своите средства за търговско измерване. Тези, които се възползват от възможността, трябва да запишат показанията от електромерите си на 6 април и да подадат данните към компанията между 6 и 10 април през уеб-сайта www.cez.bg, меню "Самоотчет", по електронната поща на адрес zaklienta@cez.bg, на денонощната телефонна линия 0700 10 010 и в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ в работните дни от 6 до 10 април.

При самоотчета трябва да се посочат данните от електромера по всички тарифи, клиентският номер, трите имена на титуляра и адресът на обекта, за който се декларират показания. Подадените данни от клиентите ще се считат за отчетено потребление към 6 април включително. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на разпределителното дружество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Калфин е назначен за специален съветник на Гюнтер Йотингер
Ивайло Калфин е назначен за специален съветник на Гюнтер Йотингер
ГЕРБ и Обединените патриоти се срещат в парламента
ГЕРБ и Обединените патриоти се срещат в парламента