НОВИНИ

Чистят отводнителните шахти във Варна

Започна пролетното почистване на отводнителните шахти във Варна. Фирмата, която поддържа канализационните съоръжения в града, е осигурила необходимата техника. Почистването ще продължи три месеца.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Елена Георгиева
18:30, 10.03.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Почистването на шахтите започна от централния район “Одесос”. Четири екипа разчистват канализационните съоръжения от листа и тиня. От фирмата, отговаряща за поддръжката, твърдят, че шахтите са сравнително чисти.

Цветелин Христов
“Сами виждате тук дървета има, листа идват, където има пръст, според мястото, където се намира. Сами виждате тук горе-долу е чисто, добре е. Има на места по-мръсни са, нормално е.”

Съоръженията първо се почистват ръчно, а след това и автоматизирано. От тази година терените около шахтите се измиват и тогава се поставят решетките.

Цветелин Христов
“Имаме друга машина за по-малките улички, защото там няма как да се спре. Ние по-големите машини сме на по-големите възли, ето колегите от там идват, другите са по центъра, трудим се и това е.”

За да става бързо, почистването на шахтите в труднодостъпните места, от фирмата ще разлепят бележки с информация кога ще работят в дадения район, така че гражданите да не паркират автомобили там. Тесните участъци ще се почистват в ранните часове на деня и през уикенда.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две големи села в община Сандански вече предлагат всички административни услуги
Две големи села в община Сандански вече предлагат всички административни услуги
Втора българска следа в разкритията на Уикилийкс
Втора българска следа в разкритията на "Уикилийкс"