НОВИНИ

Дами обслужват специален полет

Дни преди международния ден на жената, в Япония отбелязаха трети март, почитан като деня на момичетата. Молитви за здраве и щастие и специални кукли - Хина - това са част от задължителните за празника атрибути. Японските авиолинии обаче избраха свой начин, за да отбележат празника.

bnt avatar logo
от БНТ
10:44, 04.03.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Това не се участнички в конкурс за красота, а наземният и летателният екипажи на един специален полет. За да отбележат денят на момичетата Японските Авиолинии организираха специален полет, чието обслужване беше поето изцяло от дами. Първо машината беше подготвена за курса Токио- Миазаки, от механици-жени, разбира се! ":

Канами Андо, механик
"Надявам се да имам повече възможности да работя с колеги-жени."

Преди полета наземният персонал се снима с пътниците и раздаде на всички оризови бисквити. Тази дама пътува с майка си и дъщеря си, и беше истински развълнувана от факта, че е част от подобно събитие, което почита женската сила.

"Щастлива съм, че мога да се кача на този специален полет!"

Последните статистически данни показват, че едва 0,7 % от пилотите в основните японски авиолинии са жени. От транспортното министерство настояват авиопревозвачите да наемат повече дами на отговорните позиции, с които те се справят повече от блестящо, както показва практиката!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колона от ТИР-ове се е образувала на ГКПП Капитан Андреево
Колона от ТИР-ове се е образувала на ГКПП "Капитан Андреево"
ЦИК ще определи местата и броя на избирателните секции в чужбина
ЦИК ще определи местата и броя на избирателните секции в чужбина