НОВИНИ

"Ден без имигранти" в САЩ

Служители на американското разузнаване не дават информация на Доналд Тръмп, защото му нямат доверие. Това пише вестник "Уолстрийт джърнъл". Необичайното решение било заради контактите на екипа на Тръмп с руското правителство и неговата неприязън към службите. Освен тона, президентът смятал да назначи нюйоркски милиардер за техен висш ръководител, а редовите служители се опасявали, че това ще навреди на тяхната независимост. В знак на протест срещу имиграционната политика на американския президент, днес в Америка е обявен "Ден без имигранти".

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
10:31, 16.02.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Чикаго е един от градовете, където се организира "Ден без имигранти", за да се подчертае тяхното значение в икономиката.

Алфонсо Сотело, шеф готвач в ресторант в Чикаго: Обръщам се към всички, които няма да работят. Благодаря ви за вашата подкрепа към имигрантите.

Филаделфия, Ню Йорк ,Вашингтон и Остин също ще се включат в инициативата. Организаторите призоваха имигрантите да не ходят на работа и училище.

Лорена Гарибей, участник в инициативата "Ден без имигранти": Трябва да участваме, за да може посланието да бъде чуто.

Идеята за "Ден без имигранти" беше подета миналата седмица в отговор на антиимгрантската политика на Доналд Тръмп. Президентът иска да депортира незаконно пребиваващи в страната.

Каролина Риваденейра, участник в инициативата "Ден без имигранти": Трябва да стане ясно, че без имигранти тази страна ще спре да работи.

През 2014 г., незаконно пребиваващи в САЩ са били близо 11 милиона. 9 процента от персонала в хотелите и ресторантите са били без документи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българи с награда от Илон Мъск
Българи с награда от Илон Мъск
Консулът ни в Унгария е в болницата при пострадалите в катастрофата българи
Консулът ни в Унгария е в болницата при пострадалите в катастрофата българи