НОВИНИ

Депутатите приеха Бюджет 2017 на първо четене

Със 102 гласа "За" депутатите приеха финансовата рамка на държавата за 2017 г.

bnt avatar logo
от БНТ
11:28, 18.11.2016
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

В подкрепа на бюджета за следващата година гласуваха 75 депутати от ГЕРБ, 14 от Реформаторския блок, 8 от БДЦ - Народен съюз и 4 от Атака и 1 независим.

По-рано дебатите започнаха с встъпление на Владислав Горанов, той направи ретроспекция за свършеното за 2 години управление на ГЕРБ.

Владислав Горанов - ГЕРБ: "Няма нито една причина да се срамуваме от предложения бюджет. Няма нито една грешна политика, заложена в него. Предложеният законопроект трябва да бъде подкрепен, защото това не е бюджетът на народите представители. В разходната си част - да, той отразява приоритети на отиващото си правителство, но това е бюджетът на българските граждани, те имат нужда от него. Подкрепете този добър бюджет за следващата година".
Румен Гечев - БСП: "Увеличаваме заплатите на учителите - много добре, увеличаваме минималната работна заплата, това е чудесно, но къде увеличаваме с трохи - в сектори, които не са реформирани. Увеличаваме заплатите на учителите, оставяме заплатите на доктори по химия и физика, преподаватели във висши учебни заведения по-ниски от заплатите на чистачките в училищата". Рапортуваме едни кухи някакви бюджетни успехи и сме стиснали за гърлото българската икономика."
Петър Славов - РБ: "Уважаеми колеги, уважаеми г-н Гечев, няма как да не ви направя тази реплика, защото Вашето изказване още повече като първо изказване от страна на БСП много ярко илюстрира разликата между едно дясноцентристко управление и едно ляво управление. Вие искате да похарчите това, с което държавата не разполага и евентуално това да бъде плащано един ден от следващите управления, защото обичковено хората ви изгонват на втората година, най-много на третата или на четвъртата".
Мустафа Карадайъ - ДПС: "Наблюдаваме липса на желание за диалог камо ли консенсус и ярки прояви на популизъм при решаването на този въпрос. Поставихме условие за подкрепа на законопроекта именно консенсуса между системните партии. Понеже не се получи, ние няма да подкрепим този законопроект."
Стефан Кенов - БДЦ: "Ние от БДЦ ще подкрепим бюджета за 2017-та година. Партия БДЦ шризовава бюджета наистина да бъде приет и подкрепен, защото в крайна сметка това не е нито ляв, нито десен бюджет. Той не е на партия ГЕРБ, това е бюджета на България за 2017-та година".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха канал за нелегални мигранти от България през Сърбия към Западна Европа
Разбиха канал за нелегални мигранти от България през Сърбия към Западна Европа
В Перу конфискуваха фалшиви 30 млн. долара
В Перу конфискуваха фалшиви 30 млн. долара