НОВИНИ

Десислава Танева: България произвежда най-висококачествените храни и напитки

България е страна, произвеждаща най-висококачествените храни и напитки. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при подписването на Меморандум за сътрудничество между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и браншови организации на производители на храни, цитирана от пресслужбата на МЗХ.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:28, 26.05.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
Десислава Танева: България произвежда най-висококачествените храни и напитки

По думите на министъра, за да може страната ни да предложи най-висококачествените туристически услуги и да се брандира в този клас, трябва да се намери правилната форма, която след това предприемачът да прави като самостоятелен избор, за да може да печели повече.

Меморандумът ще гарантира в хотелите и прилежащите им заведения за хранене и развлечения да бъдат използвани и предлагани храни, произведени при спазване на изискванията на нормативите и стандартите.

Целта на Меморандума е да повиши качеството и репутацията на хотелиерските и ресторантьорски услуги, посредством създаване на допълнителни гаранции за автентичност и качество на предлаганите храни и напитки, като част от предоставяните услуги.

По думите на министър Танева още цел на подписания днес документ е туристическата услуга, която предлагат предприемачи, да съдържа и висок клас качествени български храни.

"Тази идея трябва да бъде доведена до успешен край, който зависи, както от държавата, така и от комуникацията между хотелиерите и българските производители", посочи тя. Танева подчерта, че традиционната храна е емблема за страната ни и най-важното е потребителят да бъде сигурен, че тя е с най-високо качество.

Тя е изрази надежда тази концепция да гарантира на всеки, който си плати и избере високия клас хотел и ресторант, че храната, която ще потреби не само ще е безопасна, но ще бъде и най-висококачествената.

"Тази, която е традиционната за България и е произведена по Български държавен стандарт (БДС), по утвърдени браншови стандарти", допълва Танева.

Земеделският министър поздрави всички български производители на храни и всички, които предлагат туристически услуги в България за това, че работят и реализират високи обеми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подобрява се състоянието на околната среда в страната
Подобрява се състоянието на околната среда в страната
ОП Развитие на човешки ресурси: Общинско предприятие - Морски знаци
ОП "Развитие на човешки ресурси": Общинско предприятие - "Морски знаци"