НОВИНИ

Димитър Маринов с българското знаме от сцената на Оскарите

България стъпи на червения килим. Димитър Маринов излезе с българското знаме на сцената на "Долби тиътър" по време на церемонията по връчването на наградите "Оскар". Той участва във филма "Зелената книга", който спечели 3 статуетки включително за най-добър филм. Маринов живее и работи в Америка от 90-те години.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
12:48, 25.02.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

За ролята на Олег в касовия филм е избран лично от Стивън Спилбърг и Питър Фарели. Признава, че се чувства като Пепеляшка на червения килим.

Целият му живот е като приказка за сбъдването на Американската мечта. За пътя му от Зелената карта до Зелената книга той разговаря в петък с репортера ни Боряна Черганова.

Ето какво сподели тогава.

Димитър Маринов: За мен голямата награда вече е спечелена, аз съм част от този уникален проект, имах възможността да работя с уникални хора и най-вече да представя България за първи път с такава голяма роля, в такава продукция и класиран за Оскар. На което аз съм горд и единствената причина за желанието ми да стъпя на червения килим е не аз, а България. Да покажем на света, че и ние имаме тази възможност и, че ние имаме този талант и с това да дам вдъхновение и на младите си български колеги и подрастващо поколение, че Холивуд не е нищо страшно, Холивуд е наш. На всички вас в България много ви благодаря и знайте - НИЕ вече сме на червения килим.
;

Вижте цялото интервю с Димитър Маринов тук:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британското правителство обмисля отлагане на Брекзит
Британското правителство обмисля отлагане на Брекзит
Втори ден на срещата на най-високо равнище ЕС - Арабска лига
Втори ден на срещата на най-високо равнище ЕС - Арабска лига