НОВИНИ

ДНСК провери 103 имота на обвинени за телефонни измами

Специализираната прокуратура възложи на Дирекция за национален строителен контрол да извърши проверка на законността на 103 недвижими имота, собственост на 27 обвинени лица, за участие в три неутрализирани през 2019 г. организирани престъпни групи за телефонни измами. Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
14:19, 02.12.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
днск провери 103 имота обвинени телефонни измами

Днес началникът на ДНСК изпрати доклад в Специализираната прокуратура за предприетите от служителите на дирекцията действия за проверка на законността на строителството в посочените от прокуратурата имоти.

Проверените 103 обекта са на територията на гр. Горна Оряховица (община Горна Оряховица), с. Ружинци (община Ружинци), с. Арчар (община Димово), гр. Берковица (община Берковица), гр. Левски (община Левски), гр. Ветово (община Ветово).

Издадени са 17 заповеди за премахване на незаконни строежи, от които 1 вече е премахнат, а 2 са в процес на доброволно премахване. За други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини. Забрана за ползване е наложена за 5 обекта. 23 от останалите проверени сгради са в категорията на т.нар. търпими строежи (незаконни, за които липсват строителни книжа, но са вписани в действащите устройствени планове и не подлежат на премахване и на забрана за ползване), други 26 строежа са в процедура по изследване на търпимост.

Заварените строежи са 9, проверени са и 3 преместваеми обекта, като 1 от тях е с документи, а два са незаконни и са в процедура на издаване на заповед за премахване.

Срещу виновните длъжностни лица от общинската администрация, неизпълнили служебните си задължения, са образувани 11 административно-наказателни производства: на трима служители в община Ружинци, на двама в община Берковица, трима в община Левски и трима в община Ветово.

За окончателните решения по образуваните преписки в общинските администрации ДНСК ще представи информация своевременно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Трима пожарникари загинаха при катастрофа на хеликоптер в Югоизточна Франция
​Трима пожарникари загинаха при катастрофа на хеликоптер в Югоизточна Франция
Премиерът Борисов участва в конференцията за климата в Мадрид
Премиерът Борисов участва в конференцията за климата в Мадрид