НОВИНИ

Доналд Тръмп подписа нов указ за имиграцията

Разликата с предишната изпълнителна заповед е, че забраната за временно влизане в САЩ се отменя за граждани на Ирак, но остава в сила за гражданите на шестте предимно мюсюлмански държави - Иран, Либия, Сирия, Сомалия, Судан и Йемен, посочени в първата изпълнителна заповед на Тръмп.

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 06.03.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Според близки до президента причината е, че Багдад е подобрил качеството на проверките на самоличността. Указът влиза в сила на 16 Март, за да се предотврати хаос по летищата и да се даде време за реакция на хора, които вече имат издадени валидни визи. Възможно е и новата заповед да бъде правно атакувана. Критики вече се чуха от правозащитни организации и от главния прокурор на Ню Йорк. Документът беше представен от министъра на вътрешната сигурност - Джон Кели, от държавния секретар Рекс Тилърсън и от министъра на правосъдието Джеф Сешънс.

Рекс Тилърсън, държавен секретар на САЩ: "Заповедта, която предпазва нацията от влизане на чуждестранни терористи, подписана по-рано днес от президента, е жизненоважна мярка за укрепване на нашата национална сигурност. Към нашите съюзници и партньори по света, моля ви да разберете, че тази заповед е част от усилията ни да елиминираме уязвимите ни места, които радикалните ислямски терористи могат и ще използват за своите цели.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тютюнопроизводители от Гоцеделчевско недоволни от разпределението на националните разплащания
Тютюнопроизводители от Гоцеделчевско недоволни от разпределението на националните разплащания
Избори 2017: Красимир Богданов, Обединени патриоти
Избори 2017: Красимир Богданов, "Обединени патриоти"