НОВИНИ

Доналд Тръмп се закани за „уверен отговор“ на Северна Корея

След срещата си с президента на Южна Корея Джае-ин Мун в Белия дом във Вашингтон, Доналд Тръмп заяви, че прекратява годините на „стратегическо изчакване“ спрямо Северна Корея и че сега е време за „уверен отговор“, предава БиБиСи.

Андрей Георгиев
от Андрей Георгиев
14:43, 01.07.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
доналд тръмп закани уверен отговор северна корея

На срещата с медиите в Белия дом американският президент Доналд Тръмп заяви, че стратегията на т.нар. „стратегическо изчакване“ спрямо режима в Северна Корея се е провалила още преди години. Той увери, че работи с Южна Корея, Япония и други партньори на САЩ, за да се наложат широк обхват от мерки, целящи да защитят САЩ и техните съюзници от „заплахата Северна Корея“.

;

Наскоро САЩ обявиха, че налагат санкции върху китайска банка, обвинявана в пране на пари на Северна Корея, с което си навлякоха гнева на Китай, припомня БиБиСи. Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнъчин каза на пресконференция, че санкциите не са насочени срещу страната Китай, а срещу конкретната банка.

От известно време насам САЩ настоява за по-строги мерки от страна на Китай спрямо Северна Корея, която тази година извърши няколко опита на балистични ракети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янка Такева е преизбрана за председател на Синдиката на българските учители
Янка Такева е преизбрана за председател на Синдиката на българските учители
КЕВР: Токът поскъпва средно с 1,5%
КЕВР: Токът поскъпва средно с 1,5%