НОВИНИ

Доналд Тръмп в сблъсък с медиите

НАТО не беше акцент за американския президент на свикана снощи извънредна пресконференция. Вместо това Доналд Тръмп събра американските медии, за да обясни, че не са прави да съобщават за хаос в Белия дом и че рейтингът му сред американците е доста нисък. Криза в управлението, според Тръмп, има само в непочтеното съзнание на журналистите, които нарочно произвеждат фалшиви новини като тази за връзките му с Русия.Деян Йотов за словесния сблъсък между Тръмп и медиите.

bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 17.02.2017
Чете се за: 00:56 мин.
По света
"Тихо, тихо, тихо!" и "Сядай долу! Сядай"

Така президентът Доналд Тръмп се обръщаше към журналистите в 77-минутната си пресконференция. Той ги обвини, че не уважават както подобава американския народ и затова той иска да се обърне пряко към него:

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Пускам си телевизора, разгръщам вестниците и ми съобщават за хаос. Хаос!? Точно обратното е. Тази администрация работи като фино настроена машина, въпреки че бавят одобрението на кабинета ми.

За протестите срещу антиимигрантския му указ, зачестилите расистки прояви и оставката на съветника по националната сигурност Майкъл Флин Тръмп обвини медиите. В случая с Флин президентът не видя проблем в разговорите му с руския посланик във Вашингтон, а в публикуването на изтекла от службите информация за тях.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Течовете са истински. Вие писахте за тях. Течовете са абсолютно истински. А новините са фалшиви, защото толкова голяма част от новините са фалшиви.

Нивото на непочтеност сред журналистите е извън контрол, констатира Тръмп. Заради обвиненията, че твърде много хора от екипа му са в топли отношения с Москва.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Не притежавам нищо в Русия. Нямам заеми в Русия. Никакви сделки нямам в Русия.

От далечна Австралия Тръмп получи съвет.

Малкълм Търнбул, премиер на Австралия: Един много велик политик - Уинстън Чърчил, е казал, че политици да се жалват от вестници е все едно моряци да се оплакват от морето. Няма много смисъл.

Междувременно поканеният да стане съветник по националната сигурност Робърт Харуърд се отказа. И "враговете", както Тръмп нарича медии като СNN, съобщиха, че вицеадмиралът от резерва не е получил гаранции за независимост от политическия кабинет на президента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима от българските граждани, пострадали в Унгария, вече са у нас
Четирима от българските граждани, пострадали в Унгария, вече са у нас
Шест русенски училища намаляват приема на първокласници
Шест русенски училища намаляват приема на първокласници