НОВИНИ

Президентът призова за дългосрочна стратегия за справяне с бежанската криза

В Мюнхен, където представя България на започналата днес международна конференция по сигурността, президентът Румен Радев призова за изработването на стратегия, която да предвиди в дългосрочен план мерки за справяне с бежанската и миграционната криза. Това стана на работна среща в рамките на форума.

bnt avatar logo
от БНТ
18:37, 17.02.2017
Чете се за: 00:22 мин.
По света

Държавният глава подчерта, че съществуващите регламенти не предлагат устойчиво решение нито на причините за миграцията, нито за интеграцията на бежанците.

"Това, какво запазваш от своите ценности и какви нови ценности ще приемеш, е и отговорът на въпроса за интегрирането в дадено общество", заяви българският президент.

На конференцията в Мюнхен германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен предупреди, че борбата с тероризма не трябва да се превръща във фронт срещу исляма и мюсюлманите като цяло. Трансатлантическите отношения са противодействие срещу нестабилността и насилието, заяви шефът на Пентагона Джеймс Матис. Във форума участват над 30 държавни и правителствени ръководители и повече от 80 министри на външните работи и отбраната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Със значка Бебе на борда бъдещите майки търсят място в метрото
Със значка "Бебе на борда" бъдещите майки търсят място в метрото
РБ се явяват на изборите с партията на Светослав Витков
РБ се явяват на изборите с партията на Светослав Витков