НОВИНИ

Един от атентаторите от летището в Брюксел е рабтил в Европейския парламент

Белгийските власти разпространиха ново видео с третия атентатор от летището в Брюксел, станал известен като "човекът с шапката". При взривовете на летище "Завентем" на 22 март загинаха двама атентатори, а човекът в светли дрехи избяга.

bnt avatar logo
от БНТ
19:23, 07.04.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Властите са успели да проследят частично пътя мубрус след като той напуска летището. Охранителните камери в Брюксел не са много, колкото в Лондон и Париж и затова данните за движението на издирвания са откъслечни. Ясно е, че той се е отдалечил пеша от летището и в един момент е изхвърлил светлата дреха, с която е бил по време на атентата.

Полицията помоли, ако някой е намерил дрехата, да я предаде, тъй като по нея може да има важни улики. Следите на "човека с шапката" се губят в центъра на града около два часа след нападенията.

Междувременно стана ясно, че единият от нападателите на летището - Наджим Лаахрауи, е работил за по месец като чистач в Европейския парламент през 2009 и 2010 година. Тогава фирмата, която го е наела, е обявила, че той няма криминално минало.

В Дания арестуваха четирима души, за които се смята, че са били бойци на "Ислямска държава". Те са задържани в района на Копенхаген и при обиска са открити оръжия и боеприпаси. Смята се, че поне 115 души от Дания са отишли да се бият в джихадистки групировки в Сирия или Ирак.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дипломатически совалки за Нагорни Карабах
Дипломатически совалки за Нагорни Карабах
Ваканция в музея
Ваканция в музея