НОВИНИ

ЕК реагира след критики по адрес на представителката й в Букурещ

Европейската комисия (ЕК) определи като "неприемливи" атаките по адрес на представителя на Комисията в Румъния Анджела Кристя от страна на социалдемократа Михай Фифор.

bnt avatar logo
от БТА
18:40, 31.12.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света
реагира критики адрес представителката букурещ

"Европейската комисия смята за неприемливи личните нападения по адрес на нашия доверен посланик в Букурещ Анджела Кристя. Очакваме нашият посланик в Букурещ да бъде третиран със същото уважение както ние третираме румънския посланик в Брюксел. Няма да позволим нашият посланик да стане обект на атаки в рамките на вътрешните политически спорове", заяви говорителят на ЕК.

Социалдемократът Михай Фифор, бивш министър на отбраната, обвини Анджела Кристя, че дезинформира европейската институция и заяви, че докато тя заема този пост, председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер ще има деформирани възприятия за това какво се случва в страната. Фифор обвини Кристя и в "политическа намеса" срещу управляващата Социалдемократическа партия и заяви, че тя е трябвало да бъде сменена.

Реакцията идва, след като председателят на ЕК Жан-Код Юнкер заяви в интервю за германския вестник "Велт ам Зонтаг", че има "съмнения" относно способността на Румъния да изпълни ролята си на шестмесечен председател на Съвета на ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Холандски съд остави в ареста четирима мъже, заподозрени в тероризъм
Холандски съд остави в ареста четирима мъже, заподозрени в тероризъм
Изтичане на газ е най-вероятната причина за експлозията в Магнитогорск
Изтичане на газ е най-вероятната причина за експлозията в Магнитогорск