НОВИНИ

Ердоган с обвинения към Международния олимпийски комитет

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че срещу Турция са били правени "номера", за да й се попречи да стане домакин на олимпийските игри. Говорейки на международна футболна конференция в Истанбул днес Ердоган заяви: "Ние може да не сме успели да доведем олимпийските игри в нашата страна все още, но вие също така знаете за номерата. Аз самият съм го преживял.", посочи държавният глава.

bnt avatar logo
от БТА
19:22, 20.03.2017
Чете се за: 00:22 мин.
По света
ердоган обвинения международния олимпийски комитет
"Те не ни дадоха олимпийските игри, дори когато имахме право. Те дадоха олимпийските игри за втори път на тези, които им бяха домакин и преди", добави той.

Държавният глава отбеляза, че Турция е отбелязала рекорд в организирането на мащабни събития и в подготовката на необходимата инфrаструктура за тях.

"Ние бяхме домакин на 659 международни спортни събития от 2003 г. и сме доказали, че имаме необходимия капацитет", подчерта Ердоган.

Токио победи Истанбул на втория кръг на гласуването за олимпийските игри през 2020 г. с 60 срещу 36 гласа след отпадането на Мадрид на предишния кръг. Това беше петият опит на турски град да получи домакинството на Летните олимпийски игри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нарушенията във фонда за лечение на деца - на прокурор
Нарушенията във фонда за лечение на деца - на прокурор
Избори 2017: Татяна Дончева - съпредседател на Коалиция АБВ - Движение 21
Избори 2017: Татяна Дончева - съпредседател на Коалиция "АБВ - Движение 21"