НОВИНИ

ЕС наложи санкции на 9 души и 4 организации заради Северна Корея

ЕС включи още девет души и четири организации в списъка със санкcии, свързани със Северна Корея (КНДР), предадоха Ройтерс и ТАСС. Европейският съвет подчерта, че в новия списък със санкции е включена държавната Външнотърговска банка на Северна Корея.

bnt avatar logo
от БТА
18:40, 10.08.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
наложи санкции души организации заради северна корея

"С това решение общо 62 души и 50 организации, посочени от ООН, са подложени на рестриктивни мерки. В допълнение ЕС е избрал самостоятелно 41 души и 7 организации", се съобщава на сайта на Съвета.

На 5 август Съветът за сигурност на ООН прие по-строги санкции срещу Северна Корея заради извършените от нея ракетни изпитания, припомня ТАСС. Решението предвижда забрана за износ на редица суровини от КНДР, включително въглища, желязо, олово и морски продукти. Страните, които вече са сключили такива договори с КНДР, имат срок от 20 дни от приемането на документа да внесат закупените полезни изкопаеми и товари.

Освен това се забранява създаването на нови съвместни предприятия с КНДР, допълнителни инвестиции във вече съществуващи предприятия и наемане на допълнителни работници от Северна Корея. С резолюцията страните се задължават да не допускат в пристанищата си съдове, обвинени в нарушение на режима на санкции, освен при крайна необходимост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три седмици без вода в бобовдолско село
Три седмици без вода в бобовдолско село
Северна Корея готова с плановете за удар срещу Гуам до дни
Северна Корея готова с плановете за удар срещу Гуам до дни