НОВИНИ

​Фейсбук и Туитър променят правилата си за политически реклами

Фейсбук и Туитър обявиха снощи промяна в правилата си, предаде Асошиейтед прес. Туитър заяви, че рекламодателите, платили за политически реклами за САЩ ще трябва да се идентифицират и да доказват, че се намират в страната, като предоставят проверен адрес за кореспонденция.

bnt avatar logo
от БТА
09:47, 25.05.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Новите правила ще се отнасят до всички реклами, които може да повлияят на резултатите от избори. Гугъл и Фейсбук вече обявиха подобни мерки за проверка, готвейки се за изборите в САЩ в средата на президентския мандат на Доналд Тръмп.

Снощи Фейсбук съобщи, че ще разширява изискванията си към рекламите, които засягат разделящи обществеността въпроси като контрола над оръжията и абортите, дори ако самите реклами не подкрепят конкретен кандидат. Когато потребителите кликнат върху подобна реклама, ще бъдат отвеждани на страница с допълнителна информация, включително колко хора са видели рекламата и кой е платил за нея.

;

Върховният съд на американския щат Калифорния постанови, че социалните медии ще трябва да предават публично достъпната информация за потребители, ако тя се изисква в съдебни дела, предаде Асошиейтед прес.

Адвокати на социалните медии твърдяха, че законите за защита на личните данни не позволяват това и че ответниците по подобни искове имат други начини да се сдобият с информацията. Върховният съд се намеси, след като ответник, обвинен в убийство в Сан Франциско, поиска видеозаписите и други данни, публикувани в социалните медии Фейсбук и Инстаграм от жертвата и един от свидетелите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша и Литва със споразумение за изграждане на газопровод между двете държави
Полша и Литва със споразумение за изграждане на газопровод между двете държави
Поглед от Китай – как иновациите променят света
Поглед от Китай – как иновациите променят света